Projectes

AIGUA PER A SEAMBLY

 

Seambly és una població de 2.500 habitants de la regió de Man que pertany a la Prefectura de Facobly.

La seva economia està basada en el cultiu del cafè, cacau, plàtan, iuca i blat de moro. Té una petita escola de primària però no té institut de Secundària ni cap servei de salut. Joves i malats han de caminar una hora per ser atesos. No té accés a aigua potable

 

S’hi ha construït un pou de 120 metres de profunditat en el centre del poble i una xarxa de distribució d’aigua que apropa el servei a les famílies.

Una instal·lació fotovoltaica amb panells solars alimenta la bomba hidràulica que extreu l’aigua potable de forma mecànica.

 

També, s’hi han construït diverses fonts en el territori. L’objectiu del projecte és dotar a la població de Seambly d’una instal·lació d’aigua potable que millori la salut del conjunt del veïnat. Fins fa poc temps, l’aigua per beure i cuinar l’obtenien d’una bassa d’aigua estancada que no reuneix condicions de salubritat i no té cap tractament de potabilitat.

En els darrers tres anys Seambly ha patit dues epidèmies de còlera que han provocat una gran mortalitat entre els infants i la gent gran. Els casos de disenteria i de parasitisme són molt alts entre els infants de 0 a 6 anys.

Ven Lumom treballem junts

IMG-20210131-WA0021 (1)

Millorar la qualitat de vida de les dones

El segon objectiu del projecte és millorar les  condicions de vida   de les nenes i de les dones que cada dia fan llargs desplaçaments carregades amb l’aigua des de la bassa fins al poblat.

Pels INFANTS i les DONES

Els principals beneficiaris del projecte són els infants i la gent gran que deixarà de patir malalties infeccioses produïdes per l’aigua contaminada i les nenes i les dones que tenen la responsabilitat d’aportar aigua a la família. El projecte afecta positivament a les empreses de la zona, ja que ha creat tres llocs de treball parcial per a les persones de la població responsables del seguiment i del manteniment del projecte.

Teixint Xarxa

Experts Locals

Un expert en projectes hidràulics i solars ha estat l’encarregat de dirigir tota l’obra, formar el personal que hi ha treballat i ha impartit els tallers informatius i de sensibilització al conjunt de la població.

Ong's Locals

 

Fa 10 anys la població de Seambly va crear una entitat que aglutina les famílies de la població amb l’objectiu de millorar les condicions educatives i sanitàries. 

“Entente pour le Développement de Seambly” és l’encarregada d’organitzar la comissió de treball que gestiona la distribució de l’aigua, el manteniment de les instal·lacions i la sostenibilitat futura del projecte.

Any 2020

 

Volem que el nostre gest d’obrir una aixeta d’aigua dins de casa amb la seguretat que té garanties sanitàries pugui ser un fet normal també per a la població de Seambl

 

ÀFRICA COLORS

Àfrica colors és una trobada de la cultura africana per contribuir a millorar la convivència i la cohesió social de L’Hospitalet que organitza l’ONG Ven Lumon amb el suport de l’Ajunatment de L’Hospitalet. 

 

El 7 de novembre de 2021 s’ha celebrat la seva primera edició al Parc de la Marquesa. Ha estat una mostra de la riquesa cultural africana i de les seves diverses expressions artístiques com són la dansa, la música, els contes, l’artesania, la moda, la gastronomia… Ha donat un missatge positiu del continent africà. La trobada també ha estat un espai de convivència i d’aproximació de les cultures catalana, espanyola, llatinoamericana i africana, on els ciutadans i ciutadanes de L’Hospitalet d’origen diversos han compartit fets tan quotidians com el menjar, l’art i l’oci.

La trobada també ha estat un expositor dels nombrosos projectes que les ONGD de la ciutat desenvolupen al continent africà. Les principals activitats que s’han desenvolupat en aquesta trobada han estat els stand de les ONGD de cooperació amb els diversos països africans amb l’exposició dels seus projectes de cooperació, sensibilització i ajut humanitari i el desenvolpupament de diversos tallers d’artesania, de jocs i de contes tradicionals africans. 

Localització

          Carrer Molí -73 (08906)          L’Hospitalet de Llobregat

Donatius cooperació

             Número de compte:                        ES29 2100 3126 7821 0171 2369    

Contacte

Telèfon contacte: 636741352
Email: venlumon2015@gmail.com